onsdag 29. mai 2013

Marshallowsfondant! En genial sak til det meste!=)

Marshmallow-fondant

30 min
Enkel
10

 

Oppskriften er hentet hos Cacas

Denne fondanten kan brukes både til å trekke kaker med, til modellering av figurer og til å lage blomster. Massen blir helt hvit og er like god til sjokoladekake som bløtkake.


Ingredienser:
200 g marshmallows
2 ss vann
2 ss Flott matfett - Her har jeg med hell brukt Delfifett isteden
ca.300 g melis - Blir ofte mye mer.. man må prøve seg frem!



Fremgangsmåte:

1. Ha vann og marshmallows i en bolle og sett i mikrobølgeovnen på full styrke til marshmallowsen smelter eller eser kraftig opp.

2. Rør inn matfettet og ha i melisen, litt etter litt. Kna melisen inn med hendene. (Blir massen for bløt, tilsetter du i ekstra melis.)


 3. Oppbevares i romtemperatur, godt innpakket i plast. 




Eirins tips! Om du kun skal lage en farge på fondanten er det en fordel å tilsette fargen mens massen enda er våt! Så slipper du å kna inn fargen etterpå!















1 kommentar:

  1. Flinka!
    Og et godt tips er det med fargen. Gjelder også marsipan! ;D

    SvarSlett

=) Legg gjerne en beskjed her!=)

Beklager at jeg må ha på ordbekreftelse..,men har vært plaget med mye spam!