onsdag 28. august 2013

Ørten bursdagsfeiringer, Tingelingkake på ønskelista og masse annet smågodt for prinsesser!


Ja da e den stoooore 5 årsdagen vel overstått! (Kan man si phuuu?) hehe.. Det har vært noen helt fantastiske koslige selskaper, med både familie og venner - i massevis! <3

Vi tror også at bursdagsjenta selv er strålende fornøyd med det meste!;) Det bør hun være etter 2 uker med festligheter! Hehe.. når Kronprinsen kan få festival så kan vel prinsesse-trollet vårt få storfest hun og!Fordelen med mange selskap er at man får baka - maaaaasse!!=) Sofie har i mange mnd ønsket seg en spesifikk kake til selskapet, nemlig Tingeling kake! Det har ikke vært snakk om annet! Prøvde meg med å foreslå prinsessekake (biiittelitt enklere)... Svaret var; jatakk begge deler;) hehe.. Så da fikk hun nøye seg med Tingelingkaka da!

Her ser dere resultatet!=)


Stooooooooor stas med "rakett" på kaka;) Begeistringen stod i taket! 
Og 5 åringen fikk endelig blåst ut lyset og ønsket seg noe! Hva, vet ingen;) (men forhåpentligvis noe enklere enn Tingelingkake til 6 årsdagen!)
 Kaka ble ikke så aller værst inni heller gitt! Veldig saftig og mektig sjokoladekake!

Den rosa marshmallowsfondanten laget jeg selv og farget den med rosa wilton gelefarge.

Midt i kaken er det et lag med bringebærmousse! Mmm.. Og maaaaaasse sjokoladekrem! (samme krem oppskrift som kremen jeg bruker på "Death by chocolate" cupcakene! (Se oppskriftssiden)

Mormor Tone (som er eier av den fantastiske bloggen Misemors hobbyrom) laga også kaker til prinsessa! Deriblant denne kjempesøte hjertekaka! Og den smakte himmelsk!


Andre godsaker som ble servert var marshmallows dyppa i sjokolade og strøssel! Jammi!! Stor favoritt blant småbarna! Bilde lånt fra www.freia.no

 Gele er en hit blant de minste - eller er det egentlig det? Jeg har erfaring med at gele som serveres i store skåler blir kastet etter selskapet.. Såå her må man være kreative! Da vi var i bryllup i Larvik fikk vi servert gele i appelsinbåter! Superlurt! (den kvelden var det dog ikke så barnevennlig gele som ble servert;)

Kutt appelsiner i 2, skrap ut innholdet. Lag gele etter anvisningen på pakken, men halver vannmengden! Ellers vil det bli vanskelig å skjære fine båter etterpå! La stå i kjøleskapet til dagen etter. Lager du båtene samme dag som du skal spise dem, kan du legge dem i fryseren!

Tips: ikke bruk hurtigele. Min erfaring var at det ikke ble noe bra resultat. Gelen ble for "myk". Intet selskap hos hjemme hos EirinsLykketroll foruten cupcakes!;) Og siden rosa var gjennomgangstema ble det vaniljecupcakes med bringebærkjerne og bringebærfrosting!


Men moroa stoppet ikke der skjønner dere! Vi avsluttet med en utebursdag i finværet for en hel gjeng med prinsesser fra Sofies barnehage!

Lakrissnørekonkuranse, Mariekjekssynging og tyggiskuleløp stod på programmet! I tillegg til det populære "fiske" posetrikset! Det er like populært i dag som da jeg var lite troll selv! (mon tro om det har noe med posens innhold å gjøre;)


Tenk å glede seg såååå mye over noe som kommer opp i et tau festet til en moppestang! (Man tager hva man haver)

Og lillebror var også med å rocka festen!


Cupcakes stod også på menyen i barnehageselskapet - nærmere bestemt "Death by Chocolate" som du finner her. Eneste forskjell i fra oppskriften jeg har lagt ut tidligere er at disse har bringebærkjerne, som gjør dem litt friskere!

Pynten er laget av rester fra Tingelingkaken og hvit sukkerpasta! Gjenbruk er velbruk!;)
Jeg var sååå fantastisk heldig å få dette cupcakesstativet av et vennepar! De hadde det i bryllupet sitt, og de la muligens merke til hvor mye elsk jeg la på det!! "Verdensheldigste"
Vi var enormt heldige med været og vi storkose oss i sola!
Jeg tror dagen (e!!) ble mer enn bra nok for lykketrollet vårt! Og mor kan endelig puste i bakken! Godt det "bare" er 4 mnd til nestemanns tur! ;)
:D På tide å legge bort bakeredskapene for noen dager og heller ta frem litt kokkekunnskaper!

Et lite tips sånn her helt på tampen; husk Misemors giveaway! Du kan bli den heldige eier av noen veeeldig søte - kule espressokopper! Trekning i oktober! =)

Trykk på bildet for å komme til siden!=)GODNATT godtfolk!! Over og ut etter ett litt for stort bildedryss!

Og dere.. legg gjerne igjen en kommentar her i bloggen! Det ville jeg satt umåtelig pris på!=)
2 kommentarer:

 1. Gratulerer med vel overstått til både datter og mor! Dette var en prinsesse verdig! Så lekre kaker! Jeg er så imponert. Nå må du nyte alminnelige hverdager med god samvittighet!

  Ønsker deg ei fin uke!

  Klem fra Ingunn

  SvarSlett
  Svar
  1. Tusen takk for det Ingunn!!=) Nå er det avslapping og alminnelig matlaging som står på tapeten!;)

   Ha ei flott uke du og!!=)

   Slett

=) Legg gjerne en beskjed her!=)

Beklager at jeg må ha på ordbekreftelse..,men har vært plaget med mye spam!