mandag 12. august 2013

Venninnebesøk - Laktoseredusert blåbærdrøm og hjemmelaget Guacamole!


Bildet er lånt fra epla.no - Sim salabim!

Har nettop hatt superkoslig besøk av to venninner fra vernepleiestudiene! Det er så godt at man kan holde kontakt på tross av at man ikke bor nært hverandre! Slike besøk er rett og slett energipåfyllere! Og igjen fikk jeg holde i nyfødt! Jeg føler meg så vanvittig priveligert som har to flotte troll allerede!

I dag ble det  enkel servering! Vi har så mange prosjekter på gang nå at tiden ikke helt strekker til! Så dagens meny bestod av følgende;  taco med hjemmelaget guacamole og blåbærdrøm (egenkompinert dessert) til kaffekosen! Deilig med noe hjemmelaget..men veldig kjapt og enkelt!=) Taco har jo utviklet seg til å bli norges nasjonalrett! Og mange jeg kjenner har fredagstacoen spikret! Jeg syns likevel at det er litt kjedlig å spise "vanlig" (alt butikkkjøpt) taco hver gang.. det kan jo varieres masse! I dag ble løsningen hjemmelaget guacamole! Sunt, godt og spennende!

Du trenger: 

2 modne avokado (skal gi litt etter når du trykker på skallet)
1.5 teskje sitronsaft eller limesaft
1 teskje sukker
1 spiseskje løk
2 fedd hvitløk
1/2 rød chili (uten frø)
Salt og pepper

Begynn med å mose avokadoene med gaffel! (til ønsket konsistens - noen liker den grov, andre helt moset)Så hakker du opp løk hvitløk og chili (bruk gjerne en presse til hvitløken) Ønsker du en skikkelig spicy guacamole er det bare å peise på med mer chili!


Bland i alle ingridiensene og rør godt! Smak til med salt og pepper! Du kan også smake deg frem mht sukkermengden! Jeg syns 1 teskje var nok..men noen vil sikkert like den bedre søtere!

Mmmm.. pynt med en urtekvast om du har, så ser det riktig så delikat ut på bordet!;)


Guacamole er godt, sunt og passer til mange forskjellige matretter! Viste du at avokado er en frukt? Og den inneholder masse sunt fett! Fettet består i stor grad av enumettede fettsyrer som er gunstig for oss. Avokado er også rik på proteiner og inneholder E-, B- og C- vitaminer. (hentet fra frukt.no)

Server guacamolen til kylling, biff, grillmat, faijtas og masse mer!=)


 Dagens kos!
I og med at vi er inne på hva som er sunt og godt for kroppen vår, slo jeg til med en litt mager dessert med blåbær i dag! Haugevis med antioksidanter! Blåbær er blant fem på topp over matvarer med mye antioksidanter. En av venninne mine har laktoseintoleranse og må spise laktoseredusert mat. Hun kan spise litt.. men det var spennende for meg å finne en dessert som også hennes mage kunne nyte! Løsningen ble laktosefri yoghurt og digestive som inneholder lite melk.

Du trenger: (4 porsjoner)

Fersk blåbær
4 ss blåbærsyltetøy (om du lager det selv av litt av de ferske bærene kommer du helt til topps;)
4 digestivekjeks
200 gram Naturell laktosefri yoghurt 
10 gram melis
2/3 vaniljestang

Begynn med å legg kjeksene i en pose og knus de godt! Fordel de så i 4 glass. Del vaniljestangen på langs og skrap ut frøene med en kniv. Hell yoghurten i en bolle og bland i vaniljefrøene og melisen. Rør godt! Fordel yoghurten over kjeksen i skålene, legg på en spiseskje blåbærsyltetøy. Topp det hele med 4-5 blåbær og sett det kaldt til du skal servere desserten. Gi blåbærene et lite melisdryss rett før du setter dem på bordet!

Ser ikke dette fristende ut så vet ikke jeg! Blåbær er helt fantastisk!

Denne desserten tok meg 15 minutter å lage! Vil du gjøre den enda kjappere og enklere kjøper du yoghurt som allerede er smaksatt, og tilsetter litt melis for sødmens skyld.

 En baby er sånn en flott måte å starte et menneske på.
Don Herold

 

 En gave til det nyfødte gullet som kom på besøk var jo også på sin plass. Symaskina kom frem og et våtserviettetui ble til!  

Velkommen til verden lille nydelige Hågen!

 


Ellers er det som sagt mye på gang her hjemme.. Største trollet mitt fyller 5 år på fredag og vi planlegger en stor og fin overaskelse for henne! Rommet hennes skal få seg en liten makover! Savnet begynner å bli stort, da hun har vært på ferie i snart 2 uker!

Bilder av prosjektet kommer nok på bloggen tenker jeg! =)

Ha en flott og regnvåt ettermiddag alle i trøndelag! Og en riktig godt mandagskveld til dere andre!;)


http://freddymelero.com/2010/05/17/dancing-in-the-rain/

6 kommentarer:

 1. <3 takk for en koselig dag snuppa! Hadd itj æ hatt en stk baby hænganes fast t kroppen min, sku æ å ha finni fram symaskina... Bli om nånn mnd ;) lykke t m mårrådan!

  SvarSlett
  Svar
  1. Takk for det Linda! =) Syinga tar du igjen seiner veit du!!=) glede mæ te å sjå ka du trylle frem! Og takk!=) blir spennende med barnehagestart no ja!

   Slett
 2. Hei!

  Dette så veldig godt ut! :) Ser at du allerede er kjent med nettsiden vår, www.frukt.no, men tenkte jeg også skulle tipse deg om bildebasen vår, www.frukt.no/bilder. Denne er det fritt frem å bruke bilder fra sålenge fotograf og frukt.no er oppgitt som kilder.

  Ha en fin dag!

  Hilsen Julie i Opplysningskontoret for frukt og grønt

  SvarSlett
  Svar
  1. Hei! Takk for det Julie og opplysningskontoret!

   Flott bildebase dere har!=) Skal selvfølgelig opplyses om man låner bilder derfra!

   Mvh Eirin

   Slett
 3. Du verden så fin bloggen din e blitt. Du må bare stå på og ikke gi opp. Se så mange som besøke den. Litt synd dem ikke legg igjen en liten notis om at dem har vært innom, men tallan vise kor stor interessen e. =)
  Stå på jenta mi!
  Klem mamma <3

  SvarSlett
  Svar
  1. Takk for det søste mamma!=) Ja e kjempefornøyd med besøkstallan æ!)

   Vorre koslig om nån har lyst te å legg igjen en kommentar!=)

   Slett

=) Legg gjerne en beskjed her!=)

Beklager at jeg må ha på ordbekreftelse..,men har vært plaget med mye spam!