søndag 11. august 2013

Suksess med suksessterte! - en stor favoritt her i huset!Eller Gulkake om man vil! Kjært barn har mange navn! Dette er den kaken jeg har bakt desidert flest gang! Suksessterten kommer også i flere varianter..og har man fantasi kan den jo varieres i det uendelige! Du har suksessterte med sjokolade, med pistasje, med bær..med krem osv.. Jeg må vel likevel innrømme at jeg liker den best enkel og uten noe ekstra! Kun en nydelig nøttebunn med et passe tjukt lagt med gulkrem på topp!

Mange jeg kjenner syns denne kaken er en utfordring å få til bra. Hemmeligheten er å ha tålmodighet og ikke forlate kaserollen! Rett og slett.. Men som med mye annet.. øvelse gjør mester! Også kremen lages på forskjellige måter.. men den kremen jeg husker mormor lagde er den absolutt beste;) Kos dere med denne oppskriften! 


Du trenger:
250 gram mandler
5 eggehviter (Spar eggeplommene til gulkremen - sett kjølig om ting tar tid!)
200 gram melis


Sett stekeovnen på 160 grader. Kaken skal stekes midt i ovnen. 

Begynn med å hakke opp mandlene. Har du ikke foodprofessor ol. så funker det fint å legge mandlene i en pose og knuse dem med ei kjevle=)

Mandlene skal være godt hakket opp, men ikke kjør dem til de er blitt mel! Da blir kaken for kompakt og lett tørr!

Så skiller du 5 eggeplommer fra eggehviten i hver sin skål! Det er veldig viktig at det ikke kommer eggeplomme i hviten. Pass også på at bollen du skal stivpiske hvitene i er helt ren! Det må ikke være fett eller såperester igjen i den!


Da er det bare å sette i gang..enten det er for hånd (som tar en smuuule lang tid..men det skal vistnok gå an) med mixmaster eller i kjøkkenmaskin.

Tips: Ha i tre-fire salt korn så går det raskere!Når du kan holde bollen opp-ned uten at den stivpiskede eggethviten renner eller faller ut er den ferdig! Så enkelt som det=)


 
Deretter blander du sammen melisen med mandlene før du forsiktig vender blandingen inn i eggehvitemassen! Her må du ikke bruke mixmasteren/maskinen.. bruk en slikkepott eller liknende. Man må gjøre dette forsiktig så ikke massen faller sammen for mye. 


Da er det klart for å ha blandingen over i en kakeform. Suksessterte er en kake som setter seg godt fast i underlaget. Så her er det en fordel å legge bakepapir i bunn, som du i tillegg smører godt. Smør også kantene i kakeformen. 

Mitt tips her er å bruke en bake it easy form med tilhørende fat! Da slipper du flytte kaka over på annet fat etter den er stekt! Voila! Du får også kjøpt til bærereim slik at du kan frakte kaka lett med deg!


Sett så kaken i ovnen på 160 grader i 50 minutt!Det ble så hektisk i selskapet at jeg rett og slett glemte å ta bilde av kaka rett etter den ble stekt! Men den er helt perfekt etter 50 min! (om du ser at kaken begynner å bli for mørk (mot brent) så kan du flytte den et lite hakk ned i ovnen underveis. Alle ovner er forskjellig og man må prøve seg frem! 

Avkjøl kaken godt etter den er stekt! Den må være avkjølt før du har på suksesskremen! 


 


Til suksesstertekremen trenger du:

5 eggeplommer
1 dl kremfløte
125 gram melis
100 gram smør i terninger 
2 ts vaniljesukker (evt mer om du vil)


Ha alle ingridensene i en kjele og begynn på litt lav varme, før du øker på litt. Det skal kun småkoke! 

Her er det tålmodigheten kommer inn! IKKE forlag kaserollen..uansett! Du må røre og røre og røre til den er passe tykk. For dette svir seg lett! Det tar ikke lang tid og det lønner seg å gjøre seg flid med kremen! Det er jo tross alt den som er best? hehe.. Når tykkelsen er passe tar du kaserollen vekk i fra platen med en gang og heller fyllet på kaken. Fordel med en slikkepott el.

Ikke få panikk om kremen skiller seg og smøret legger seg på topp. Da bruker du en visp og visper på hardt og fort en liten stund, så ordner det seg! Det er av samme grunn viktig å få fyllet på kaka raskt! Og så setter du den til avkjøling! 


Bruk en visp til å røre i suksesstertekremen! Da er det enklere å ha kontroll!

Denne kaken blir bedre og bedre og bedre for hver dag, så lag gjerne kaka dagen før du skal servere den! =) Den holder seg i mange dager! Og vips så har du en nydelig gul kake, som de fleste elsker! Og den gjør seg vanvittig fint på kakebordet med de andre kakene!

Den er like fin uten pynt, som med! (Som med sjokoladepynt på toppbildet)

Velbekomme!


Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

=) Legg gjerne en beskjed her!=)

Beklager at jeg må ha på ordbekreftelse..,men har vært plaget med mye spam!