søndag 9. juni 2013

En finner alltid en anledning for baking!




Er rett og slett helt hekta jeg nå!! Må bare prøve nye oppskrifter og prøve nye ting! Kjæresten syns kjøkkenet er blitt en bakekrok:P Og det råder kaos til tider!;)

I dag var vi så heldige å være invitert på kjøttsuppe hos Hege - min kjære fadder! Fantastisk godt var det forøvrig!! Kjøttsuppe går ALDRI av moten! Fikk også servert blant annet en nydelig kake laget av Heges mor "Tante Brit" =)



I samme anledning fikk min kjære Kenwood kjørt seg litt i dag og! Har lenge hatt lyst til å prøve å lage Angel Feather frosting til cupcakes! Den skal være alle barns favoritt, og det var på tide å prøve! Syns det har virket en smule avansert, og litt skummelt. Men i dag var dagen! Og sannelig gikk det riktig så bra og! Nyydelig frosting på cupcakes! Veldig søtt..men jeg er jo veeeeldig glad i søtt!;)

Jeg er stoooor fan av Manuela Kjeilen! I de fleste dagligvarebutikker finner du nå cupcakesmix under hennes navn! De har jeg aldri prøvd da jeg lager alt selv. Men oppskriftene hennes er fantastiske, og slår sjelden feil!

Du finner Angel feather Frosting oppskriften på siden hennes! Passion 4 baking! 

I dag prøvde jeg også en ny type cupcakebunn! Er sååå lei av tørre bunner! Men i dag traff jeg!
Oppskriften kommer på oppskriftsbloggen etterhvert!!=) De ble skikkelig gode og saftige med masse lettrømme i!

White suprise med feather frosting!=) 




Begynner nesten alltid med å mikse smør og sukker til en skikkelig fluffy røre!=)






Mikser dette med flexibeateren leeeenge! (En grind med gummi, som får med seg alt helt ut i kantene)
Så tilsatte jeg en dæsj vaniljeekstrakt! mmmm!!

Videre hadde jeg i ett og ett egg og miksa dette en god stund etter siste egget!



 Dette ble en fantastisk fluffy blanding som jeg videre sikta mel, bakepulver og natron i!=) Dette for best mulig resultat!




Deretter tilsatte jeg en helt boks lettrømme i håp om at dette skulle bli supersaftige cupcakes!

En annen liten hemmelighet er at en god del cupcakebakere (og andre) bruker sponge Cake Stabilizator! Stabilisatoren gjør at eggene beholder mer av sin struktur og stivhet under pisking, noe som resulterer i en kake med mer volum og finere struktur. I følges Cacas er det mest brukt i sukkerbunner ol. Jeg syns den funker supert i f.eks vaniljecupcakes! Dette får du kjøpt hos Cacas eller hos f.eks Traktøren.




 
Fylte et par brett med røre og la i deeeilig hvit sjokolade!


Et praktisk tips denne gang er å ha en gammeldags iskremskje/kjøttkakeskje når du skal fylle i cupcakeformene! Det gjør jobben myye enklere=) Den har en meksanisme som gjør at røra slipper skjeen og du slipper sølet rundt papirformene!



I resten hadde jeg i små sjokoladepellets som jeg kjøpte på Meny!

Cupcakene ble riktig så vellykket denne gangen! Brukte Manuellas cupcakeformer kjøpt hos Rema..de er veldig gode mht stivhet og stabilitet. 



 Deretter var det klart for å ordne frostingen!

Denne skulle lages over kokende vann!
 Eggehvite, sukker, litt vann og litt sitron skulle stivpiskes over kokende vann til det var stivt og pent! Det står i oppskrifta at det skal være sirup i, men det droppa jeg! Ble superflott uten!

Tips: jeg hadde i et par saltkorn mot slutten av vispetiden for å få frostingen raskere stiv! Men pass på at det ikke blir for stiv! Da sukrer den seg og blir ubrukelig, rent estetisk sett!



Denne frostingen ser helt nydelig ut! Blank og fin! Smaker litt som en blanding mellom pikekyss og marshmallows! Jammi!!


Til å dekorere cupcakene brukte jeg Wilton tip 1M og en stor fransk tipp! Jeg fant ut på den harde måten at man må være litt rask med å dekorere med denne kremen og ikke la den bli i posen for lenge, da den er avhengig av luft for å beholde teksturen! Så det lønner seg å ikke ha for mye i posen om gangen!













Jeg syns de ble riktig så lekre! Favoritt ble "softis-looken".. syns de fikk litt 50-tallspreg med de lyse blå og lyse rosa cupcakesformene! Rosene er jo også en slager og gir et elegant resultat!



Dette er vel den eneste frostingmetoden jeg enda klarer utenom rosene!;) Men øvelse gjør mester har jeg hørt!! Bare å bake på!


Da jeg hadde brukt opp Angel-frostingen stod jeg enda igjen med ganske så mange vaniljecupcakes! Hva annet enn å lage enda mer frosting kan man gjøre da? Denne gangen laget jeg en standard smørkrem, men tilsatte Fruktputer - smurfegodteri!! Jammi!! Dette trikset plukka jeg opp fra Tina, ei god venninne som også er flink til å bake!=) Hun inspirerer meg! Resultatet ble noen veldig søte og gode cupcakes pynta med hvite pærler. Bakte også ut litt marsmhallowsfondant og trykte ut små blomster.






Velbekomme!=) 

Tilstede under middagen var også ei jente i familien, ved navn Maiken som nylig har fått en alldeles nydelig sønn! Og Hege, vertinnen for søndagsmiddagen har nylig hatt bursdag. Så da kom symaskina fram igjen! Passet jo godt med våtserviettetui igjen syns jeg!;) Og er det noe jeg virkelig trenger trening i, så er det syinga!



Våtserviettpakker er vel ikke det vakreste man har i veska! Men jommen er det praktisk! Så hvorfor ikke kjøre litt stil? =)


Da var helga over gitt! Håper kvalmen etter x antall cupcakes har gitt seg til i morgen!

Ha en flott uke alle sammen!!! 



fredag 7. juni 2013

Min første bestilling!=)



 Dette har vært min største utfordring hittil! På oppdrag skulle jeg lage 30 cupcakes! Og gjerne noe i sykepleiertema! Smak og utseende etter eget valg.. jeg kunne jo da ha gjort det litt enkelt for meg selv.. kunne ha valgt kun en type cupcakes og en type frosting + pynt.. Men den gang ei.. er kjent for å ta vann over hodet.. hehe.. men man kommer jo som regel uskada opp til vannoverflata uansett!

Jeg bestemte meg for å lage vaniljecupcakes med to ulike typer fyll og to forskjellig frosting/smørkrem! Og en sjokoladecupcake med fyll og egen type frosting.

I tillegg laget jeg marshmallowsfondant fra bunnen av, farget og formet den!=)

Planen var jo å ta bilder!=) men det ble litt travelt denne gangen! Merkelig nok;)



Det første jeg oppdaga da jeg begynte å eksperimentere med cupcakeoppskrifter var at røra slett ikke skulle være slik som den vi laga på barneskolen! Den skal ikke være tyntflytende og måtte øses opp med en suppeøse! Selvfølgelg varierer konstistensen fra oppskrift til oppskrift..men alt i alt skal den ha en fin grøtete konsistens!






Det er også en stor fordel å bruke cupcakestekebrett. Da unngår du at de mister fasongen og at røra flyter utover! Har du ikke et slikt stekebrett så kan det hjelpe å bruke 2 papirformen per cupcake.



Slik ble sjokoladecupcakene seende ut med sykepleietema! Jeg trykte ut de hvite bakgrunnene med en kjekskutter og S'ene med en bokstavkutter. Korsene lagde jeg for hand, og fikk dermed litt ymse resultat!

Tips: ikke sitt å lag pirkepynt etter midnatt;)

Frostingen består av smøkrem, iblandet masse hvit sjokolade, vaniljeekstrakt (wilton), white frosting blekemiddel og noen sitrondråper for å balansere smaken litt. Det kan faktisk bli for søtt!! =)


Inni fylte jeg de med Fluff! mmmm.. Det får du kjøpt f.eks hos Meny.







 

Lagde også noen med en litt mer standard pynting! Jeg syns hvit sjokoladefrosting er riktig så lekker å lage roser med. Her bruker jeg en Wilton 1M tipp.









Vaniljecupcakene delte jeg i to og lagde halvparten med bringebærfyll og bringebærfrosting! Her kjørte jeg bringebær i foodprofessoren sammen med litt sukker til det ble helt pureaktig før jeg fylte cupcakene med en Wilton 230 tipp. Denne er lang og tynn og passer perfekt til dette formålet!






Her ordna jeg også roser og pynta de helt enkelt med hvite perler. Jeg prøvde meg på forskjellige metoder for pynting med tipp, men her må det øves MYE mer! Holder meg til roser en stund til!=)








 Mmmm.. elsker bringebær!!










Resten av vaniljecupcakene fylte jeg med hvit sjokoladeganache og sprøyta på pasjonskrem på toppen! Ganachen bidrar til at cupcaken blir mye mer saftig syns jeg! Det samme gjaldt selvfølgelig med bringebærpureen i de andre. 


Til pynt trykket jeg ut små sommerfugler i marshmallowsfondant, tok på litt spisbart lim, og pynta med hvite og gule perler! Riktig så søtt! Smaken på denne kremen er fantastisk fordi den ikke er så vanvittig søt! Pasjonssmaken gir den en god syrlighet!






Det ser jo riktig så sommerlig ut ved kaffekoppen!=) En god start på dagen!




Så da var bestillingen klar! =) Har for anledningen kjøpt meg et cupcakebrett! Genial sak som har plass til hele 36 stk! Blir det flere bestillinger blir det enklere å frakte! Har ikke telling på hvor mange ganger jeg har irritert meg grønn over at frostingen har blitt stygg ol fordi noe har skjedd på vei til bursdager og andre kakeanledninger!


Håper det smakte! =)










Og de pikekyssene som egentlig ble litt mislykka ble egentlig ganske fine sammen!=) Elsker denne 3 etasjes skålen jeg fikk fra ungene (egentlig kjæresten og svigermor Sissel) til jul!!


Nå skal jeg kjøre til værnes og hente verdens beste mamma og Kay som har kost seg i London! Er spent på å høre og se hva de har sett og opplevd!!

GOD HELG alle sammen!!!=) 

tirsdag 4. juni 2013

Pikekyss og fiskeboller!



Øve øve øve sa kjerringa... (?) Uansett.. i dag ble det virkelig øving på a mor! At det skulle være sååå vanskelig å lage fine pikekyss hadde jeg aldri trodd!! Ihvertfall er det mye enklere å plassere et på kjæresten!





Lett til sinns..og med en overbevisning om at dette måtte være en enkel jobb, fant frem alt jeg trengte..mindre stress underveis! Glemte selvfølgelig å ta ut eggene.. (skal helst være romptemperert).. og måtte jukse det til med litt varming av bolle ++...

 
Prøvde ulike oppskrifter.. den første med melis... tilsatte litt Wilton blå farge og håpa på noen fine babyblå pikekyss!





Resultatet ble desverre så som så... De ble veldig blanke og fine..men veldig massive pga melisen..og de sprakk!! Kjefta godt på meg selv pga eggene.. (leste at det kunne være grunn til at de sprakk) ...så da fikk man sette i gang med runde 2! Men så var det tempen på eggene igjen da.. sukk!! Ny juksevarming!

Ble fine..men sprakk!
Brukte forskjellige wilton tip og sprøytepose for å lage søte kyss (1M, 2D og noen småtipper).

Runde 2 var tooootalt katastrofe!! Er ikke så mye mer å si om den saken.. prøvde meg på en annen oppskrift.. tilsatte blant annet bringebærsmak og vaniljesmak og piska kyssene aaalt for lenge! De ble superporøse og lite fine.. veldig skumaktig! Hadde igjen for lite farge i og endte opp med en gusjerosa farge... Temmelig sur nå... og vurderte å bake cupcakes i stedet!


Runde 3! Samme prob med egga.. Skal man aldri lære? =) Men begynner å bli proff på juksevarming!
Denne gangen SKAL det gå tenkte jeg.. og bestemte meg for å fikse min egen oppskrift og gå for magefølselsen istedenfor å bla igjennom ørten oppskriftsblogger... og google ord som "sprekker, stygg farge, feil farge, feil temp osv osv) Det fikk bare stå til....

Og jaggu! Endelig gikk det!=) Vispa marengsen litt lettere.. tilsatte litt salt og sitron i egga og det gikk som en drøm! Droppa også melisen! Og denne gangen hadde jeg i nok farge!





Må si meg fornøyd med dette resultatet!=) Denne gangen holdt jeg meg til 1M wilton tipp og en stor sprøytepose! Mindre søl og penere resultat!=)


Oppskriften finner du her: Eirins Lykketroll - oppskrifter! 




Etter å ha styra med dette i aaalt for lang tid ble det fiskeboller til middag!! En smule enklere prosess vil jeg påstå!;) Og ungene kunne ikke ha vært mer fornøyd tror jeg! Pikekyss OG fiskeboller!! Jammi!!


Avslutta en hektisk dag med et vanvittig koslig besøk hos Anja og nydelige Edvin! Min mor, Tone Bjerkan hadde laget en nyyydelig liten babylue til gullet som jeg var så heldig å få levere! Hennes blogg kan dere finne her: Misemors hobbyrom=) I tillegg har hun en Misemorshop hvor hun selger masse fint!! Både strikket og sydd! Virkelig verdt en titt begge sidene! 






God kveld!







søndag 2. juni 2013

Kenwood, matlaging, cupcakes, sying og scrapping! En fullkommen helg!


 Kenwood! En aboslutt forelskelse!


Ååååå som vi har kost oss denne helga! Vi har hatt besøk av bestefar nordfra til barnas store glede! Og i den anledning måtte vi selvfølgelig kose oss litt ekstra med mat og annet godt! Da passa det jo enormt godt at jeg er suuuperheldig og en smule bortskjemt!!!!

Før helga fikk jeg nemmlig en KENWOOD MAJOR TITANIUM kjøkkenmaskin av pappa!!! Det har stått på ønskelista temmelig lenge og jeg er nå i den syvende himmel! Allerede etter noen få dager med den i hus er jeg blitt 100% avhengig av den!



Vi begynte med å lage ferskpressa appelsinjuice!! Fantastisk! 



Deretter måtte jeg teste ut foodproffesoren! På menyen stod grillet kyllingspyd med Sataysaus..og det var lett som en lek å lage denne fantastiske sausen i maskinen! En himmelsk rett som jeg sterkt anbefaler! Oppskrift finner du her på oppskriftsbloggen min!






Velkommen til verden Linus!! 





Nå har jeg gått i mange dager og gledd meg noe helt vanvittig til å se lille Linus, mitt nye nydelige lille søskenbarn! Og han var selvfølgelig like hærlig og fin i virkeligheten som på bilder! Baking måtte selvfølgelig til i forbindelse med barselsbesøket! Baking er aaaaldri feil <3 

I og med at jeg ønsket å bake cupcakene dagen før de skulle spises valgte jeg å lage cupcakes med blant annet kulturmelk så de skulle smake like godt dagen etter! Pynten valgte jeg også å lage kvelden i forveien! Det sparte meg for mye stress=) 

Dette er sjokoladecupcakes for oss som virkelig eeelsker sjokolade.. veldig mektig, men veldig godt! I røra er det både kakao og smeltet sjokolade.. deretter la jeg et lag med sjokoladeglasur alla eirin før jeg avsluttet med en hvit sjokoladesmørkrem! Trippel sjokoladedrøm!

En liten skatt laget i marshmallowsfondant, farget med Wilton gelefarge. For å feste pynt osv brukte jeg spiselig lim.


For å få et personlig preg på pynten valgte jeg å trykke ut bokstaver og skrive Linus på cupcakene!












 En smule retro romantisk! 


Våtserviettetui er utrolig søtt og praktisk! Og den perfekte barselsgave! Så igjen kom symaskina frem og gaver ble til! Våtserviettetui til den nyfødte og sminkefjerne-serviettetui til mor!

Jeg elsker stoff med retroe farger og mønstre og igjen falt valget på dette nydelige blomstrete stoffet fra 70 tallet. Til kanting brukte jeg faktisk gardinstoff som jeg tidligere fikk fra mammaen til Linus! Det var jo litt gøy=)




Til mor valgte jeg også et litt retroinspirert, men moderne stoff, kjøpt på stoff og stil i Trondheim! 

Stilig å dra frem fra veska!=)





Med et hjemmelaget kort ble gaven veldig personlig=)




Med besøk av bestefar ble dette en knall helg! 

 

To som var veldig fornøyde med å få seg Camelback drikkeflasker! Supert til barnehagestart for minsten!