Ja å lage pikekyss er ikke så lett som jeg trodde.. jamfør innlegget om dagens pikekysskamp - 4/8-13
Men jeg tror jeg endelig kom frem til en brukbar oppskrift!=) Jeg ble ihvertfall strålende fornøyd med resultatet til slutt! Det viktigste er vel å innse at det er litt vrient å få til pikekyssene slik man vil..ihvertfall uten en god dose tålmodighet!
Finn frem 3 egg.. de bør være romtempererte! Har du glemt å ta de frem, slik jeg som regel gjør kan du jukse med å legge eggene i litt varm vann i en bolle en stund..eller knekk de i vispebollen og gå å støvsug mens du venter på at de blir litt mer temperert!;)
Ingridienser:
90-100 gram eggehvite.
90- 100 gram sukker. (gjerne finkornet)
Noen få saltkorn.
Noen dråper sitronsaft.
Evt farger og smak!
Du skal ha like mye sukker i som eggehvite!=) Siden egg varierer i str er det en fordel å veie opp nøyaktige på grammet!
Ha eggehvitene, saltkornene og sitrondråpene i bakebollen og visp dette til det er litt stivt og skummer. Deretter har du i halvparten av sukkeret og visper dette enda stivere!
Tips 1: Det er veeeldig viktig at det ikke kommer eggeplomme i eggehviten! Bruk egget til noe annet om det skjer og begynn på nytt=)
Tips 2: Det er også viktig at bollen og redskapene er helt fett og såpefrie! Det er best å bruke en stål eller glassbolle=) (plastikken er vanskeligere å få helt fri for fett)
![](https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEjPYFHUH-nHX6RumvZYlBOUBnHhyphenhyphenD3dmyxOhiNua8X1g7R0Xu_yb0sVW2U5-40AGwfIRxUSLy5gBGtjchPThegQ1oLZD6ZFXuTogHbNJGQFn3J_-69g92IkOTiIiykptpnSdyNLKqULxfk/s320/20130604_120007.jpg)
Deretter har du i en og en spiseskje av sukkeret mens du visper til alt
er oppbrukt. Her fant jeg ut (på den tungvindte måten - prøv og feile)
at det er en fordel å kjøre på mellomhastighet!=) ca 3 på kenwooden
min.. ikke full styrke ihvertfall!
Du ser det når marengsen topper seg at den er ferdig!=) deretter kan du tilsette farge, smak osv.. vend det forsiktig inn!
Du ser det når marengsen topper seg at den er ferdig!=) deretter kan du tilsette farge, smak osv.. vend det forsiktig inn!
![](https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEiNl5FWgR58kZBfce5FP5rY2sWBLpVKDDs4N_kgUWCV85MuDcTckNlQiZXHGnQthqvOBrqhxFYRW_wR2Y59nD1l57108CIHdqJWETkVCNXpCB7eZNhTZbufrSptwFmai2Y8-3FvLJj7AwI/s320/20130604_120111+%281%29.jpg)
Deretter bruker jeg en sprøytepose (jeg elsker featerlightposene fra
Wilton) og tipper fra Wilton. (1M syns jeg er super for å lage roser
blant annet)
![](https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEhYqQ3IohYUjzR41vpAbCsTkBSpo5QTQmjQPzDkJ_NvWF4tjy2uV6WwhbJWGJthobiAwxbADkHKnba6Nvvy0Nghk9dJZGZpv8vrteUWS8Y9qXylQd3-ZpkomtuFqzKhJ2i9Su7P9sDw0_s/s320/20130604_172622.jpg)
Ikke vent for lenge før du steker/tørker pikekyssene i ovnen, da de lett kan falle sammen!=)
De skal stå minst 1 time på 100 grader midt i ovnen. Når det er gått ca en time slår du av ovnen og lar de stå i ovnen minst en time til!
De skal stå minst 1 time på 100 grader midt i ovnen. Når det er gått ca en time slår du av ovnen og lar de stå i ovnen minst en time til!
KOS DEG og nyt!!!=)
Disse er supre som gaver og er lekre å se på
Disse er supre som gaver og er lekre å se på
Ingen kommentarer:
Legg inn en kommentar
=) Legg gjerne en beskjed her!=)
Beklager at jeg må ha på ordbekreftelse..,men har vært plaget med mye spam!